Veelgestelde vragen

Bestaat het luchtgommen al lang?

Het luchtgommen is gestart ongeveer in 2017/2018 en opgezet door een firma in Nederland die het Ibix systeem leverd. Ik moet dan ook altijd lagen als ik soms advertenties zie met `` 20 of 30 jaar ervaring met luchtgommen ´´ zolang bestaat dit niet eens!

19 Jaar geleden 2004 toen ik ben gestart met stralen was eigenlijk alleen het woord zandstralen bekend. Ik heb er toen het woord fijn-zandstralen van gemaakt omdat men dacht dat dit dan altijd veel te grof zou zijn en onder veel te hoge druk gebeurde. 

Eigenlijk is luchtgommen gewoon zandstralen maar het materiaal waarmee word gestraald is anders en hier bekom je een beter resultaat mee.

Kan men zandstralen in een bewoond huis?

Dit kan mits de juiste voorbereiding. De ruimtes waar gewerkt wordt, moeten leeg zijn en worden door middel van afplakken afgeschermd van de leefruimten.

Wat is het verschil met logen?

Logen is een proces waarbij de verf, lak of beits laag zonder mechanische kracht van het hout gehaald wordt. Dit houdt in dat er geen druk van buitenaf op het hout uitgeoefend wordt, behalve bij het afspuiten van de losgekomen verflaag.
Het proces van logen is een chemisch proces waarbij de verf een verzepingsreactie ondergaat onder invloed van het loog. De verf verlies dan zijn binding met het hout en begint los te laten.

Zandstralen gebeurt echter volledig droog waardoor er geen probleem kan optreden met kromtrekken en het lossen van lijmverbindingen. Zandstralen kan ter plaatse.

Kan iedere houtsoort worden gestraald?

Indien het gaat om een zachte houtsoort met vele lagen verf dient er eerst een test te worden gedaan omdat niet alle verven hetzelfde zijn.

Wat met lijm op een trap?

Deze dient eerst te worden verwijderd, alvorens te zandstralen. 

Wat gaat het kosten?

De kostprijs hangt sterk af van de vervuiling (verf, vernis, lijm,…), de bereikbaarheid (met of zonder stelling) en wie de voorbereiding doet (wij of u).

Verzorgt u ook de nabehandeling?

Wij doen de nabehandeling zelf. Ook beschikken wij over de nodige kleurstalen voor de eindlaag.

Kunnen jullie fineer zandstralen?

Met onze speciale apparatuur kunnen wij fineer zandstralen.

CONTACTEER ONS

Kevin Van Roey
Fijne zandstralen
Tunnelstraat 101
3971 Heppen (Leopoldsburg)
 
Tel.: +32(0)479-744793
GSM: 0479 74 47 93
BTW BE 881206396
Registratie nr: BE 0881 206 396 101 810

Cookies en privacy